Holická smeč (28.2.2010)

07.03.2010 00:57

Již tradičně velmi obsazený turnaj nasadil letos laťku ještě víš. Na sportovní akci se sjelo osmnáct silných trojic, ve kterých se to nezřídka hemžilo hráči z extraligy a také reprezentace. Na turnaji proto bylo možné sledovat nohejbalovou elitu hráčů jako například: Jakub Mrákava, Radek Pelikán, Jan Vanke, Pavel Kop, Jiří Doubrava, Martin Spilka, Ondřej Pachman a mnoho dalších. Celky byly rozděleny do čtyř skupin, ze kterých se postupovalo výše. Obě trojice pekelských postupovaly do šestnácti členného KO systému z velmi dobrých druhých pozic. V základních skupinách si tak například cennou remízu odvezlo Peklo 2 (Bezdíček, Jedlinský, Váňa) proti Kometě Brno složené z extraligových hráčů (Pospíšil, Kokštejn, Bíbr).
V prvním kole KO systému však obstálo pouze Peklo 1, které dokázalo fantasticky přehrát mladou trojici (Pachman, Ježdík, Cibulka), jejíž hráči patřili donedávna do juniorského výběru reprezentace. Druhá trojka byla bohužel skolena trojicí (Gebel, Rezek, Kyliánek), která patří mezi čerstvé věhlasné veterány českého nohejbalu. V boji o první čtveřici ovšem podlehla i první trojice Pekla, která nestačila na tým Vsetín A, který disponoval velmi silným blokem a kvalitní hrou v poli. Nutno ovšem přiznat, pekelští borci dosáhli maxima svých možností, poté, co se finálová čtveřice rojila hráči kteří neměli absolutně co dočinění s krajským přeborem, jak tomu doposavad bylo u pekelského týmu. Z turnaje nakonec vyšla nejlépe trojice ( Jakub Mrákava, Petr Voldřich, Pavel Kop), která úspěšně přetavila dovednosti čerstvého nohejbalisty roku, letité zkušenosti a dravé mládí v cenné vítězství.
Konečné pořadí turnaje:

1. Holice (Mrákava, Voldřich, Kop)
2. Čelákovice (Spilka, Doucek, Flekač)
3. Ostrava (Doubrava, Šlezar, Ertelt)
4. Vsetín A (Kurka,Botló,Gargulák)
5-8. Peklo 1(Pyskatý, Jindra Hostinský) 9-16. Peklo 2 (Bezdíček, Jedlinský, Váňa)
Fotografie z turnaje naleznete na adrese: https://nohejbalpce.rajce.idnes.cz/2010-02-28_TURNAJ_HOLICKA_SMEC_2010_-_nohejbal/