Mistrovství ČR mladších žáků Prostějov (28.8. 29.8.2010)

15.09.2010 19:28

 

Marian Příhoda se stal mistrem České Republiky v nohejbale.

Vrchol sezóny pro nejlepší mladší žáky nohejbalu z celé republiky nabídlo mistrovství ČR trojic a dvojic v Prostějově. Mezi patnácti týmy v obou kategoriích mělo i Peklo nad Zdobnicí svoje želízko v ohni, byť pod hlavičkou jiného celku. Na hostování Mariana Příhody do klubu TJ Sokola Semily se domluvili dva trenéři se stejnými monogramy. Zatímco prvotní myšlenka vzešla od Michala Hostinského z pekelského oddílu, uskutečnění celé akce a její záštitu převzal Michal Holata ze Semil.

            Petr Potůček, Luboš Vlk a Marian Příhoda nepatřili k největším favoritům, ale hned v prvních zápasech trojic si zbudovali patřičný respekt. Krom jediné porážky v základní části, postupně poráželi jeden slavný klub za druhým. Po důležité semifinálové výhře nad klubem z Aše vrátili předešlou prohru Čakovicím a mohli se těšit senzačnímu finále. V něm i díky absenci největší hvězdy Prostějova neměli s domácím soupeřem žádný problém a získali titul Mistra České Republiky ve trojicích.

Druhý den byly na programu souboje dvojic. Žáci v modrých dresech Semil na nic nečekali a po předešlém triumfu válcovali soupeře ještě drtivěji než ve trojicích. Nebyl tedy žádný důvod k údivu, že se ve finále střetli znovu ti samí soupeři. Tentokrát však již nastoupil Jakub Ftáčník, který své lehčí zranění dovedl rozhýbat. Finálový souboj byl opravdovým zážitkem pro všechny přítomné. Oba týmy se vyhecovaly ke špičkovým výkonům plných technických míčů i herní chytrosti. Dvojkový titul tentokrát po tuhém boji, ale právem získal Prostějov. Smutek z porážky se brzy rozplynul, jelikož i druhé místo byl famózní výsledek.       

          

 

Utkání Semil na MČR

Trojice:

základní skupina (Semily x Čakovice 1:2, Semily Český Brod 2:0), o postup do čtvrtfinále (Semily x Karlovy Vary 2:0), čtvrtfinále (Semily x Aš 2:1), semifinále (Semily x Čakovice 2:1), finále (Semily x Prostějov 2:0)

Dvojice:

základní skupina (Semily x Stratov  2:0, Semily x Karlovy Vary C 2:0, Semily x České Budějovice 2:0), přímý postup do čtvrtfinále, čtvrtfinále (Semily x Nymburk 2:0), semifinále (Semily x Čakovice 2:0), finále (Semily x Prostějov 0:2)

Konečné pořadí - trojice:
1. TJ Sokol Semily (Vlk, Potůček, Příhoda)
2. TJ Sokol I Prostějov (Matkulčík, Spáčil, Pospíšil)
3. TJ Sokol VYNK Horažďovice Hapon (Slavíček, Hokr, Motl)
4. TJ Avia Čakovice (Truc, Kalous, Zavřel)

Konečné pořadí - dvojice:
1. TJ Sokol I Prostějov (Matkulčík, Spáčil, Ftačnik)
2. TJ Sokol Semily (Vlk, Potůček, Příhoda)
3. TJ Avia Čakovice (Truc, Kalous, Zavřel)
4. TJ Jiskra Aš (Luley, Skalický, Beneš)

 

Komentář Michala Holaty

„Účast na turnaji se mi hodnotí velice příjemně. Před odjezdem byl naším tajným přáním zisk jedné medaile. V sobotním programu trojic považuji za rozhodující čtvrtfinále s Aší, kde jsme výhrou splnili naše očekávání, kterým byla účast mezi nejlepšími čtyřmi. Postup a následná výhra ve finále byly už třešničkou na dortu. Nemůžu samozřejmě opomenout absenci Jakuba Ftačnika ve finále, přesto si myslím, že naše celkové vítězství bylo zasloužené. Nedělní program dvojic nebyl pro nás vůbec snadný, byli jsme nuceni potvrzovat roli jednoho z favoritů, což se nám po celý den dařilo. Došli jsme až do finále, které nabídlo krásný nohejbal a Prostějov v něm předvedl kompaktnější výkon s pestřejším útokem.

 Marian Příhoda z Pekla nám ve trojicích velmi pomohl svojí kvalitní hrou v poli, kde dokázal pokrýt úctyhodný  herní prostor. V případě potřeby byl  ale platný i na smeči a nahrávce. Z těchto důvodů byl společně s Petrem Potůčkem hlavním aktérem dvojic. Zkrátka však nepřišel ani Luboš Vlk, který ve vhodných chvílích střídal. Celkově bych řekl, že si kluci dokonale sedli. Za jejich senzačním úspěchem vidím hlavně jejich ohromnou univerzálnost a vyrovnanost  "

 

Komentář Michala Hostinského

„V Marianu Příhodovi jsem cítil velký potenciál a jelikož mu běžel poslední rok mezi mladšími žáky, snažil jsem se mu nabídnout nějakou větší příležitost v této kategorii.  Proto jsem se pokoušel najít vhodný tým, kde by se mohl uplatnit. Klub ze Semil mi přišel nejvhodnější, jelikož se dobře známe a jejich mládež je na kvalitní úrovni. Doufal jsem v zajímavé umístění, ale ani náhodou sem nečekal takovou senzaci. Tento výsledek lze s určitostí označit jako největší úspěch našeho, ale i věhlasnějšího a zkušenějšího semilského klubu. Chtěl bych také podotknout, že kluci spolu měli odehraný pouze jediný turnaj a jednou jsme byli v Semilech na tréninku. Všechny ostatní tréninky Marian absolvoval v Pekle se staršími žáky. Lví podíl na úspěchu má Michal Holata, který kluky výborně vedl. Byl jsem sice přítomen jen na souboje dvojic, ale i tak si troufám tvrdit, že jeho koučování patřilo k nejlepším na šampionátu. I když byl triumf pod hlavičkou Semil, je závěr zcela jasný. Nohejbalové Peklo má ve svých řadách prvního mistra ČR!“