Mnětice x Peklo (4.9.2010)

15.09.2010 20:20

 

Pekelský autobus vyjel podruhé

Ve stylu loňského semifinále krajského přeboru, uskutečnili pekelští nohejbalisté své poslední utkání v první ligové sezóně. Autobus s věrnými fanoušky vyjel podruhé a již předem bylo jasné, že nebude o zábavu nouzi. Výsledek zápasu již nemohl ohrozit udržení Pekla v druhé lize a naopak zachránit hráče pardubického klubu od vyřazovacích bojů play-out. Jednalo se však o východočeské derby, ve kterém nikdo nechtěl být poražen.

Úvodní dvojice lépe vyšla hostům, když si Mareš a Hezina poradili s Jindrou a Prachařem (1:0). Váňa s Bezdíčkem srovnali stav proti Pikalovi a Žídkovi (1:1). Ve hře trojic přehráli Jindra, Stejskal, Hostinský v napínavém boji Hezinu, Mareše a Němce (1:2). Pekelský fanklub mohl aplaudovat i v souboji Bezdíčka, Blahy a Rychtaříka proti Kovářovi, Pikalovi a Žídkovi (1:3). Chytrou hrou na síti zvítězila vložená dvojice (Stejskal Blaha) nad Němcem a Kovářem (1:4). Třetí vítězný bod v singlu přihodil Hostinský v souboji proti Kovářovi (1:5). Zakončení zápasu s nelichotivým skóre z pohledu domácích dokonala sestava (Bezdíček, Blaha, Rychtařík), na kterou nestačila obměněná trojka (Mareš, Němec, Tomeš) (1:6).    

 

Komentář trenéra Michala Hostinského

„Do Mnětic jsme jeli v pohodě a na našem výkonu to bylo znát. Fanoušci, kteří s námi autobusem přicestovali nám udělali perfektní atmosféru, ve které se výborně hraje. Chtěli jsme potvrdit, že naše udržení ligové úrovně není žádná náhoda a proto pro nám nebyl výsledek derby lhostejný. Přesto jsme však chtěli dát příležitost zahrát si ligový zápas hráčům, kteří zatím neměli tu příležitost. Martin Rychtařík i Pavel Prachař předvedli solidní hru, za kterou se určitě nemusejí stydět. Zápas jsme drtivě ovládli díky dobrému výkonu všech jednotlivých hráčů, ale hlavně nám nechyběl týmový duch. Díky této výhře jsme poskočili v tabulce a v první ligové sezóně skončili na pátém místě. Když vezmu v potaz nešťastná zranění, která nás tento rok provázela, je naše umístění jako nováčků v soutěži určitě velkým úspěchem.“