Pekelská Smeč (21.8.2010)

26.08.2010 12:03

Na Pekelské Smeči se Bezdíček prostřílel k obhajobě titulu

Východočeský klub nedaleko Rychnova nad Kněžnou, který se stále více zapisuje do nohejbalového podvědomí, to je oddíl TJ Peklo. Nováček druholigové soutěže a ambiciózní tým letos uspořádal již devátý ročník tradičního nohejbalového turnaje.

Celkem 15 trojic, se sjelo 21. srpna do sportovního areálu v Roští na Pekelskou Smeč. Celky byly nejprve rozděleny do tří základních skupin, ze kterých se dle umístění a bodů podařilo osmici nejlepších pokračovat v turnaji. Do dvou finálových skupin po čtyřech se probojovaly velmi vyrovnané celky, mezi kterými si málokdo troufl tipovat favority jednotlivých střetů.

 

Nejpříjemnějším překvapením turnaje se stala trojice s názvem „Mladá Krev“, složená ze dvou pekelských dorostenců a jednoho muže. Nejmladší tým z postupové osmičky díky kompaktní hře zaskočil mnoho soupeřů a od finále je dělil jen malý krůček. Atraktivní hrou se však prezentovala také Litomyšl, která byla díky šikovným útokům levonohého smečaře jedním z vážných kandidátů na triumf. Nechyběla však ani další známá jména, mezi které patřili zajisté Voříšci, nebo Bělá s lodivodem Dušanem Čukanem.

Jednou z nejobávanějších postav na hřišti byl však bezesporu Dušan Bezdíček. Obhájce loňského vítězství a tahoun druholigového pekelského klubu letos startoval na akci s Pavlem Charouzem a Michalem Hostinským pod vtipným názvem Litrpool. V rozhodujícím zápase finálové skupiny, se právě Litrpoolu podařilo vrátit celku Litomyšle porážku ze základní části, čímž se Bezdíčkova formace probojovala do touženého finále. Druhý finalista by se dal označit jako největší skokan, neboť tým z Vrchlabí, v čele s Michalem Šarounem, postoupil ze základní skupiny až z nejisté třetí pozice. Finále bylo dle místních zvyklostí dosti dramatické. Po dvou odehraných setech bylo skóre nerozhodné a souboj nervů mohl pokračovat. Ve třetím setu se především díky obětavé hře Charouze a razantnímu útoku Bezdíčka vypracoval Litrpool ke čtyřem mečbolům. Komplikace na nahrávce ovšem způsobila vyrovnání stavu, po kterém až chyba Vrchlabí rozhodla o konečném vítězi. Dušan Bezdíček tak mohl po loňském vítězství s Blahou a Jedlinským opět pozvednout nad hlavu pekelskou trofej. V souboji o bronz zvítězila Litomyšl nad týmem Mladá Krev.

            Nejpříjemnější na celé akci bylo skvělé počasí a skutečnost, že se nikdo z hráčů nezranil. Výbornou práci obětavých organizátorů a přátelskou atmosféru všech účastníků lze už jen přirovnat k třešničce na vynikajícím dortu.   

 

Konečné pořadí turnaje: 1. Litrpool (Bezdíček, Charouz, Hostinský), 2. Vrchlabí (Šaroun, Havrda, Minařík), 3. Litomyšl (Vomočil, Kysilka, Bican), 4. Mladá Krev (Krejčík, Rychtařík, Jindra), 5. Berani (Vápeník, Vlček, Zadrobílek), 6. Černčice, 7. Bělá, 8. Voříšci