Pekelští odchovanci okusí dorosteneckou ligu (19.1.2013)

03.02.2013 11:35

            Vojtěch Žůrek a Marian Příhoda mají v letošním soutěžním ročníku jedinečnou příležitost ke zlomu v jejich nohejbalové kariéře. Jeden z nejlepších mládežnických klubů v republice TJ Sokol I Prostějov kvitoval nabídku na posílení svého celku právě touto dvojicí. Tým z Hané je dlouhodobě považován za nohejbalovou špičku v mládežnické oblasti, což potvrzuje nesčetnými úspěchy napříč mládežnickými kategoriemi.

            Hlavní důvodem pro hostování obou hráčů je příležitost ke startu v BOTAS dorostenecké lize, která je celorepublikovou nohejbalovou soutěží. Právě pravidelné střety s nejlepšími nohejbalisty, jsou nejlepší přípravou pro pozdější působení v mužských ligových soutěžích. V neposlední řadě se nabízí skvělá příležitost pro Mariana Příhodu v žákovské kategorii, který zde bude společně s Jakubem Ftačnikem a Janem Matkulčíkem tvořit velmi silnou formaci.  

            První trénink pod taktovkou zkušeného trenéra ing. Richarda Beneše absolvovali oba rodáci ze Záměle v sobotu 19. ledna. V testování individuálních dovedností a fyzické kondice kluci prokázali dobrou připravenost, nejhůře se nejevil ani herní projev ve trojicích. Po obědě se uskutečnila druhá fáze náročného tréninku, ve které byla na programu hra dvojic. Zde se projevila menší vyzrálost hráču z Pekla, když nebyli schopni se popasovat s razancí útoku Tomáše Roby, či s technikou Jakuba Ftačnika. Při dalším přestavení dvojic se však kluci projevili jako zdatní nováčci ve výborném celku.