Peklo x Dynín (28.8.2010)

31.08.2010 23:39

Peklo potvrdilo druholigovou úroveň ve velkém stylu (6:3)

V předposledním kole základní části druhé ligy hostilo Peklo obávaný Dynín z čela tabulky. Karty na stůl byly rozdány jasně. Dynín byl jasným favoritem, který navíc potřeboval ze zápasu body k bezpečnému udržení postupových nadějí do první ligy. Naopak nováčci z Pekla nad Zdobnicí řešili problém opačný. I případný jeden bod za remízu, by jim totiž zabezpečil udržení druholigové soutěže, bez ohledu na výsledek z posledního kola s Mněticemi.

Po úvodním střetu dvojic byl stav na počítadle nerozhodný. Elitní dvojice Pekla (Bezdíček, Váňa) si poradila s Pudilem a Kozlem M. Se srovnáním stavu se počítalo, neboť domácí pro malé možnosti volby druhou dvojici „odepsali“. Hostinský s Blahou tak dle předpokladů Kandrovi s Nekolou podlehli. Zajímavěji se vyvíjel souboj trojic. Bombarďák Bezdíček s Blahou a Hostinským v obraně přehrál Pudila, Kozla K. a Kozla M. Krize a trápení druhé pekelské trojice trvala mnoho ligových kol. Kapitán Stejskal v pravou chvíli potvrdil svoje kvality, když dal důvěru šikovnému dorostenci Janu Krejčíkovi, s kterým společně s Jindrou předvedli parádní systémový výkon, čímž pokořili kvalitní trojici soupeře Nekola, Semrád, Hájek. Vložené dvojice byly soubojem nezvykle kvalitních sestav. Jindra s Krejčíkem se však tentokrát museli právem poklonit umění Semráda a Hájka. Souboj singlů nabídl největší drama zápasu. Po debaklu v prvním setu, kdy zkušený Kozel M. domácího Hostinského naprosto spláchl, lámali téměř všichni nad pekelským trenérem hůl. Ve druhém setu byl však boj vyrovnaný a nejtěsnějším rozdílem byl Kozel přinucen jít do zkrácené třetí sady. V té jakoby bývalému extraligovému hráči došly síly a Hostinský v něm bez ztráty jediného bodu svého věhlasného soka udolal. Nespoutaná radost hráčů i publika mohla vypuknout, když se Bezdíčkova formace vypořádala i s druhou trojicí soupeře, neboť pátý bod zajistil minimálně remízu, která domácím stačila k bezpečnému udržení druhé ligy do příští sezóny. Snížení nečekaného skóre si zajistili hosté díky chytré hře přes nejmladšího člena pekelské výpravy v posledním souboji trojic, to bylo ale vše. Velkou tečku za překvapujícím výsledkem napsal Bezdíček s Váňou, když konečným šestým bodem poslali celek zkušeného Dynína nemilosrdně do šaten. Stav zápasu 6:3 ve prospěch hráčů od Zdobnice lze s jistotou označit za senzaci kola, znásobenou plnou sestavou soupeře oproti domácímu klubu.

Přes důležitost utkání je nutno podotknout, že zápas proběhl v dobré atmosféře bez jakýchkoli komplikací a výrazných sporů. Jediný rozhodčí celé utkání skvěle zvládl i přes početnou návštěvu důležitých fanoušků.

  

Vyjádření trenéra:

Skalp tak kvalitního celku, jako je Dynín ve své plné sestavě asi nikdo z nás nečekal. Navíc nám v kádru krom dlouhodobě zraněných chyběl i hráč základní sestavy, který dal pro nás nepochopitelně přednost rodinnému turnaji. O to jsem víc rád, že jsme předvedli takový výkon a ukázali, že v nohejbale není nic nemožné. Největší radost mám z toho, že se to povedlo největším srdcařům, včetně dorostence Krejčíka. Naše výhra nebyla žádná náhoda, byli jsme zkrátka v zápase lepší než soupeř.