Peklo - Zbečník - 5:3

31.05.2013 23:19

    Po deštivém týdnu nám počasí přálo a tak se mohl v pátek 31. 5. uskutečnit domácí zápas se Zbečníkem. První dvojice (Krejčík, Jindra) dokázala ve třech setech získat první bod. V druhém utkání měli navrh hosté a ani střídání v druhém setu nám k výhře nepomohlo. Stav utkání 1:1.

    Díky dobré defenzivní hře obou mužstev se utkání prvních trojic (Krejčík, Příhoda, Jindra) prodloužilo až do třetího setu. Nicméně precizní hra v poli a tvrdé smeče zlomily nepřátelskou obranu a Peklo se ujímá vedení 2:1. 

    Druhá trojice (Jedlinský, Skýba, Hostinský) se dokázala houževnatě bránit razantním útokům soupeře a tím připsala další důležitý bod na konto Pekla. Pro lichou dvojici (Příhoda, Kytlík) začal první set neštastně prohrou 9:10. Avšak ve druhém setu se naši hráči vzchopili a dovedli utkání do třetího rozhodujícího setu, který začíná od 5:5. Tam se sice našim podařilo snížit náskok soupeře z 6:8 na 8:8, ale nakonec ve finiši dominovali hosté, kteří tak snižují náskok Pekla na 3:2. 

    Nové kolo utkání začínala první trojice. Díky ostému slunci byli hráči z Pekla nuceni omezit hru na jednoho smečaře, tím se značně snížili možnosti útoku a první set tak nakonec prohrávají 6:10. Bohužel i začátek druhého setu přeje více hostům, kteří se ujímají vedení 0:6 a domácí jsou nuceni střídat. Do zápasu nastoupil místo Mariána Příhody na post nahravače Pavel Prachař. Díky veliké bojovnosti se podařilo domácím vyhrát neuvěřitelně 10:6 a šlo se do třetího setu. Aby nebylo toho napětí málo, tak se třetí set dostává do stavu 9:9, ve kterém rozhodující smeč Jindry končí v outu a Peklo smolně ztrácí vydřený zápas. Né vždy se poštěstí, ale to k nohejbalu a celkově sportu patří. Celkový stav utkání je nerozhodně 3:3.

    Naštěstí se bojovnost přenesla i na druhou pekelskou trojici, která v souboji o 4 bod obstála a zápas vyhrává.

Následovalo utkání dvojic (Krejčík, Jindra), které mohlo již rozhodnou o vítězi. Díky dobře mířeným a razantním útokům a celkové spolupráci v defenzívě se tak po dvou vyhraných setech podařilo Peklu zvítězit nad těžkým soupeřem ze Zbečníka 5:3.