Símanka Cup 2010 (22.5.2010)

22.05.2010 23:01

Triumf pro hlavní město

Na tradiční nohejbalový turnaj trojic přijelo v sobotu 22. května do Rychnova nad Kněžnou 12 sportuchtivých celků. Týmy byly rozmanité jak po stránce věkového složení, tak po stránce dojezdových vzdáleností. Namátkou je třeba zmínit týmy z Prahy, Brna, České Skalice a Nového Města nad Metují. Na turnaji byl vidět krásný nohejbal, kde často docházelo k souboji mezi zkušeností a vyzrálostí starších, proti elánu a rychlosti mladších.

Po odehrání dvou základních skupin postupovala čtveřice nejlepších z každé grupy do vyřazovací loterie. V nich však narozdíl od minulých let bojovaly pro ligové povinnosti spousty hráču "pouze" dva celky hájící pekelský nohejbal. Prvním kolem ale prošel jen ostřílený tým s názvem Pekelská Símanka (Martin Rychtařík, Martin Rychtařík ml. Pavel Kytlík a Martin Bodlák).  Jejich jízdu turnajem ukončil až nejsilnější celek, který tím znemožnil pekelským zástupcům účast ve vysněném finále. Peklo si pak vzápětí spravilo chuť, když v boji o bronz přehrálo kádr České Skalice. Ve finále potvrdil sílu celek z hlavního města, když si dokázal poradit s týmem Árčí.  Po čtyřech letech kralování pekelníků na této akci se tímto putovní pohár na rok stěhuje do hlavního města naší nohejbalové republiky.

Konečné pořadí : 1. místo - Praha, 2. místo -  Arčí, 3. místo - Pekelská Símanka ( Martin Rychtařík, Martin Rychtařík ml., Pavel Kytlík. Martin Bodlák), 6. místo - Mája (Mája Příhoda, Mája st., ...)